pátek 19. února 2016

Naučila jsem se brát péčko vážně stejně jako úklid

Snažím se většinu věcí v životě brát s nadhledem a nelámat si s nimi hlavu, ale jsem toho názoru, že některé věci je prostě zapotřebí brát zcela vážně. Jednou z těch věcí je moje práce. Brát vážně však není synonymem pro absenci vtípků a radosti. Já za tímto přístupem vidím poctivost a pečlivost. Zkrátka to neflákám a i když to někomu může přijít trapné, tak se snažím i v uklízení zlepšovat. Pravda, zametání a utírání prachu není úplně dynamicky se rozvíjející odvětví, ale minimálně platí, že praxe dělá mistra.

Nedávno jsem před jedním manželským párem zavtipkovala na téma sledování péčka, už ani nevím, co jsem přesně řekla, ale určitě to bylo chytré a peprné. Na tom ale moc nesejde, protože mnohem zajímavější bylo, co jsem se od nich dále dozvěděla. Přiznali se k tomu, že místo seriálů a filmů stažených z netu po večerech sledují péčko. Žádné německé a italské eroťáky, ale skutečné péčko.

„Chápu, je to hezká inspirace a tak,“ začala jsem povídat a paní mě zarazila, že tohle povrchní sledování filmů pro dospělé fakt nechápe. Péčko je umění, má v sobě mnoho žánrů, člověk ho může hodnotit, brát jako studijní materiál, mít oblíbené herce a herečky, ještě oblíbenější režiséry a studia, sledovat jejich tvorbu, stát se jejich fanoušky na sociálních sítích a až bude levnější headset pro virtuální realitu, tak ho kupují rovnou dvakrát. Vyrazila mi dech!

Bylo to vůbec poprvé, co jsem mluvila s někým, kdo bral péčko takto vážně. Zcela upřímně i já ho sledovala jenom těch pár potřebných minut, jestli mi rozumíte. Vůbec by mě nenapadlo, že si z něj někdo může udělat takto velký koníček, a to navíc v manželství. Poslouchat vyprávění o novinkách v péčku a talentovaných pornohvězdách bylo... inspirativní.

Nebudu lhát, jen co jsem dorazila domů, hned jsem se vrhla do sledování. Není to o tom hledat v péčku nějaké umění a příběh, to by bylo vzhledem k tomu, že většina z nich má šťastný konec, docela nuda. Je to o pečlivém vnímání toho, co a hlavně proč se před kamerou děje. A světe div se, takový přístup k péčku ho dělá ještě víc vzrušujícím! Tedy v případě, že si vyberete nějaké opravdu dobré!

2 komentáře: