čtvrtek 17. prosince 2015

Štědrovečerní večeře u striptérské tyče

Nedávno jsem koukala na virální reklamu, kde milý stařík finguje vlastní smrt, aby se mu doma na Vánoce sešla celá rodina. Už ani nevím, jak se ke mně video dostalo, ale moc dobře vím, proč se stalo tak moc oblíbené. V období Vánoc je děsně moderní odpouštět, omlouvat se a dávat dohromady stará přátelství. Těžko říct, jak moc je to upřímné a jak moc za tím stojí jen nějaká chuť udělat dobrý skutek, případně si ulehčit od nějakého vnitřního trápení. Já bych tipovala spíš to druhé.

Skvělým důkazem je moje kamarádka, které jsem nedávno pomáhala s vánočními nákupy. Živí se jako tanečnice a příležitostná instruktorka pole dance. Kéž byste si mohli šáhnout na její pevnou prdku, ty roky dřiny a tancování proměnily její zadeček v umělecký skvost. Skoro bych se vsadila, že tanec a domácí úklid jsou na formování postavy mnohem lepší než nějaké to fitko, o tom ale třeba příště. 

Nevím, co vás napadlo, když jste si přečetli, že se živí jako tanečnice. StarDance ale nečekejte. Občas zaskočí v nějakém klipu, jinak tráví noci po pražských diskotékách a barech, kde se snaží roztancovat parket. Go-go se tomu říká. Má sexy kostým, je upravená a odmítá vizitky opilých manažerů. Někdy se zhoupne kolem tyče, někdy špulí ten její překrásný zadeček, někdy udělá oslavenci menší taneček ve stylu Divokých koček, ale nikdy se u toho nesvléká.

To nedokáže pochopit její puritánská maminka, která se sprchuje doma v plavkách a jednou v životě řekla sprosté slovo. To když před lety zjistila, že se její dceruška rozhodla místo zubařky dělat tanečnici. Když se pak dozvěděla, že to bude často tanec u tyče na ďáblovu hudbu, začala chrlit popel jak Popocatépetl, dceru zavrhla a jako správna členka církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů si šla hlasitě předčítat Pánův zákon osobní mravní čistoty. No dobře, to jsem možná přehnala, ale zkrátka je puritánská a doopravdy na dceru začala koukat skrz prsty.

Když se něco takového v rodině stane, je vám jasné, že to nikomu moc nepřidá. Prakticky to naruší veškeré vztahy, zkazí oslavy narozenin, svátků a pochopitelně i takové ty chvilky, kdy se rodiče s dětmi jen tak navštěvují. Kamarádka se hodněkrát snažila mámě vysvětlit, že nedělá nic špatného. Bez úspěchu. Když si totiž nahlodané maminka vygooglila gogo-tanečnice, našla jen nějaké twerkující černošky a šlapky z thajských letovisek. To vše ještě zhoršilo a několik posledních Vánoc nebyly ty dvě schopné si ani poslat SMS. To se však letos změnilo!

Textovka dorazila a máma se rozhodla zjistit, jaký život ta její neposlušná ratolest vlastně vede. Rozhodla se to zjistit dost radikálně. Pozvala se s dalšími členy rodiny včetně babičky ke kamarádce domů na štědrovečerní večeři. Ona už je údajně moc stará, aby se patlala s mísou bramborového salátu a řízky. Kamarádka jako nejstarší dcera má tedy za úkol všechny pohostit a postarat se o nefalšovanou vánoční atmosféru. Když jsem to slyšela, musela jsem se začít smát. Proč?

Protože jedinou místnost v bytě kámošky, kam se ke stolu vejde celá rodina, zdobí festovně přidělaná striptérská tyč. Je tam kvůli tréninku pole dance. Kámoška už chtěla z pochopitelných důvodů začít vrtat a bourat, ale to bych nebyla chlípná uklízečka, abych nepřišla s lepším řešením. O víkendu se jde zdobit. Místo vánočního stromečku bude mít kamarádka vánoční tyč. Dostatečně zakrytou všelijakými ozdobičkami, větvičkami a světýlky, aby ani puritánská matka chystající se dceři odpustit její zálibu v erotickém tanci na nic nepřišla! Držte nám palce.

Žádné komentáře:

Okomentovat