pondělí 25. ledna 2016

Jak chlípná uklízečka nahradila dokonalou manželku

Ráda bych vám vyprávěla příběh mojí kamarádky/klientky, která přišla o práci v kanceláři. Byl to šok, vůbec nic takového nečekala, byla svědomitá, pracovitá, orientovaná na výsledek a myslela si, že bude po firemním žebříčku stoupat až do nebes. Vedení ale bylo jiného názoru a ona zůstala stát před rozhodnutím, zda-li si začne rychle hledat něco jiného, nebo poslechne jejího manžela. Ten totiž navrhl, že má zůstat doma, konečně si odpočinout a věnovat se víc domácnosti. Z firemní dračice v domácí puťku? To neznělo až tak lákavě, ale manžel slíbil, že se dokáže o celou rodinu postarat a chvilka odpočinku vlastně také nezněla moc špatně.

Kamarádka zůstala doma, občas trošku uklidila, koukala na telku, surfovala po diskuzních fórech, začala chodit na pilates a když přišel večer unavený manžel, sesypala se na něj lavina slov, protože si kamarádka neměla přes den s kým pořádně popovídat. V práci byla zvyklá mluvit a mluvit, teď byla doma a mohla si povídat maximálně tak s postavami v telenovelách. Po měsíci na gauči a několika hádkách se rozhodla, že musí do práce, ale ještě než se tak stane, vyzkouší být dokonalou manželkou. Svědomitá, pracovitá a na výsledek orientovaná choť! Šla do toho vážně po hlavě a jestli nevěříte, tak čtěte dál.

Manžela ráno v 7 probudila vůně čerstvé kávy a čerstvého pečiva s nadýchanou omeletou. Kamarádka si přivstala nejen kvůli nákupu, ale také kvůli tomu, aby se stihla hezky upravit. Musí se přeci manželovi líbit. Než odešel do práce, tak mu ho… tak ho ústy uspokojila, láskyplně ho obejmula a rozloučila se s ním. Celý den uklízela, byt byl jak klícka. Když se manžel večer vrátil, čekala ho večeře a osoba připravená vyslechnout veškerá jeho trápení. A bonus? Vstupenky do kina, láhev vína, nějaké dobré sýry a sexy korzet, ze kterého se před ním svůdně vysvlékla. Byl v sedmém nebi. Vše se každý den opakovalo. Tedy ne zcela, přeci jen v kině tolik filmů zase nedávají, ale zkrátka o domácnost bylo postaráno, hladem a nedostatkem sexu manžel netrpěl. Když delší čas žijete s někým, komu nemáte co vytknout, vše zevšední a… začnete se nudit stejně jako na gauči před televizí. Zkrátka vás nemotivuje něco dělat, snažit se a celkově vymýšlet, jak si toho druhého získat. I přes zdánlivou dokonalost a časté šmajchlování tak začal vztah chladnout. Snažili se to řešit, jenže vzdát se dokonalé manželky nebylo tak lehké. Kamarádka to brala jako povolání, jako náplň nudného dne. Manžel si zase zvykl na komfort. Bylo zapotřebí to změnit!

V ten moment jsem dorazila na scénu já a začala u nich doma pečlivě uklízet. Alespoň v tomto ohledu jsem nahradila dokonalou manželku, která nyní měla čas a hlavně zase chuť najít si práci na poloviční úvazek, kde ze sebe dostane nahromaděnou energii. Domácnost stále šlapala na jedničku, kamarádka obživla, manžel taktéž prozřel a oba si uvědomují, jak je fajn, když se o to otravné (v tomto případě úklid) postará někdo jiný. Manžel se dokonce začal opravdu snažit a vymýšlí večerní program a motivuje kamarádku k tomu, aby začala podnikat. Má na to víc energie a necití se jen jako někdo, kdo se snaží z manželství udělat all inclusive hotel pro manžela.

Užívám si šťastné konce a ještě víc, když na nich mám podíl. Znám hodně žen v domácnosti, které se o vše postarají, na oko je to i tak nějak baví, ale jejich rodina si toho zkrátka neváží, bere to za samozřejmost. Žena je pak akorát unavená a nikdo pořádně nevěří tomu, že nemá čas na vlastní koníčky a záliby. Vždyť poklidit a dojít nakoupit je tak hodinka… možná ve snu! Šikovná uklízečka (nemusí být nutně chlípná), která pomáhá čas od času třeba i jen s nějakým větším úklidem, je tak cestou k tomu, aby se pár o sebe začal zajímat a snažil se získaný čas nějak využít. A to je podle mě děsně super! Stejně jako to, když ruku k dílu přiloží někdy i muž. Vždyť ve dvou se to vždy lépe táhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat